Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Italiaanse bonenschotel met nasivlees
Ingredienten:
√ 500 g nasi/bamivlees
√ snufje peper (versgemalen)
√ 3 eetlepels olijfolie
√ 1 ui (fijngehakt)
√ 2 teentjes knoflook
√ 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
√ 1 eetlepel tomatenpuree
√ ½ theelepel suiker
√ snufje zout
√ 2 blikken boterbonen (á 200 g)
Bereiden:
√ Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten in de olie.
√ Voeg het nasivlees, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
√ Voeg de boterbonen toe en laat deze ca. 5 minuten op zacht vuur door warmen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met schelpjespasta.