AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Italiaanse bonenschotel met nasivlees


    Ingredienten:
    √ 500 g nasi/bamivlees
    √ snufje peper (versgemalen)
    √ 3 eetlepels olijfolie
    √ 1 ui (fijngehakt)
    √ 2 teentjes knoflook
    √ 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
    √ 1 eetlepel tomatenpuree
    √ ½ theelepel suiker
    √ snufje zout
    √ 2 blikken boterbonen (á 200 g)

    Bereiden:
    √ Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten in de olie.

    √ Voeg het nasivlees, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.

    √ Voeg de boterbonen toe en laat deze ca. 5 minuten op zacht vuur door warmen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met schelpjespasta.