AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Rookworst Doria


    Ingredienten:
    √ 1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze)
    √ 50 g katenspek
    √ 1 grote komkommer
    √ 1 eetlepel Provençaalse kruiden
    √ 250 g zuurkool
    √ aardappelpuree (voor 2 personen)
    √ 2 eetlepels geraspte kaas
    √ snufje zout
    √ snufje peper

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 175°C.

    √ Meng de kaas door de puree.

    √ Laat de zuurkool uitlekken en meng deze door de puree. Breng op smaak met gemalen peper en zout.

    √ Bak de plakjes katenspek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.

    √ Was en snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.

    √ Snijd de rookworst overlangs in vieren.

    √ Beboter een vuurvaste ovenschotel en bedek de bodem met de helft van de zuurkool/aardappelpuree. Leg de rookworst en de komkommer om en om erop. Dek af met de rest van de zuurkool/aardappelpuree. Steek de plakjes katenspek erin.

    √ Verwarm en gratineer het geheel vervolgens in de oven gedurende circa 20 à 25 minuten.