Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Rookworst Doria
Ingredienten:
√ 1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze)
√ 50 g katenspek
√ 1 grote komkommer
√ 1 eetlepel Provençaalse kruiden
√ 250 g zuurkool
√ aardappelpuree (voor 2 personen)
√ 2 eetlepels geraspte kaas
√ snufje zout
√ snufje peper
Bereiden:
√ Verwarm de oven voor op 175°C.
√ Meng de kaas door de puree.
√ Laat de zuurkool uitlekken en meng deze door de puree. Breng op smaak met gemalen peper en zout.
√ Bak de plakjes katenspek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
√ Was en snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.
√ Snijd de rookworst overlangs in vieren.
√ Beboter een vuurvaste ovenschotel en bedek de bodem met de helft van de zuurkool/aardappelpuree. Leg de rookworst en de komkommer om en om erop. Dek af met de rest van de zuurkool/aardappelpuree. Steek de plakjes katenspek erin.
√ Verwarm en gratineer het geheel vervolgens in de oven gedurende circa 20 à 25 minuten.