AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Vleesreepjessalade met hazelnoten


    Ingredienten:
    √ 300 g varkensvleesreepjes
    √ 1 middelgrote ui
    √ 3 eetlepels azijn
    √ 1 theelepel suiker
    √ 50 g hazelnoten (geroosterd)
    √ 3 eetlepels TexMexkruiden
    √ 1 krop sla
    √ 3 rijpe vleestomaten
    √ 10 eetlepels mayonaise

    Bereiden:
    √ Kruid het vlees met 2½ eetl. van de kruiden.

    √ Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in reepjes.

    √ Pel de ui en snijd hem in zeer smalle ringen.

    √ Was de sla en verwijder dikke stronken.

    √ Hak de hazelnoten grof.

    √ Meng de suiker, de azijn, de rest van de TexMexkruiden, de mayonaise en 4 eetlepels water.

    √ Verwarm een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak hierin het vlees onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.

    √ Hussel de sla, de tomaten, de uienringen, het vlees (warm of koud) en de hazelnoten in een ondiepe schaal en schep de dressing erover.