Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Vleesreepjessalade met hazelnoten
Ingredienten:
√ 300 g varkensvleesreepjes
√ 1 middelgrote ui
√ 3 eetlepels azijn
√ 1 theelepel suiker
√ 50 g hazelnoten (geroosterd)
√ 3 eetlepels TexMexkruiden
√ 1 krop sla
√ 3 rijpe vleestomaten
√ 10 eetlepels mayonaise
Bereiden:
√ Kruid het vlees met 2½ eetl. van de kruiden.
√ Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in reepjes.
√ Pel de ui en snijd hem in zeer smalle ringen.
√ Was de sla en verwijder dikke stronken.
√ Hak de hazelnoten grof.
√ Meng de suiker, de azijn, de rest van de TexMexkruiden, de mayonaise en 4 eetlepels water.
√ Verwarm een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak hierin het vlees onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.
√ Hussel de sla, de tomaten, de uienringen, het vlees (warm of koud) en de hazelnoten in een ondiepe schaal en schep de dressing erover.