AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Broccolistamppot met walnoten
    Een pan vol kleur en smaak

    Ingredienten:
    √ 600 gram kruimige aardappelen
    √ 1 stronk broccoli
    √ 1 oranje of rode paprika
    √ 50 gram walnoten
    √ 100 gram half zongedroogde tomaatjes
    √ 150 ml halfvolle melk
    √ 1 theelepel gemalen komijnzaad
    √ 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

    √ Was de broccoli, snijd hem in roosjes en de stronk in stukjes.

    √ Was de paprika en snijd hem in blokjes.

    √ Breek de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

    √ Kook de aardappelen in 20 minuten in weinig water gaar.

    √ Kook de broccoli en de paprika in 10 minuten in weinig water gaar.

    √ Giet de aardappelen en groente af.

    √ Verwarm de melk en maak van de aardappelen een smeuïge puree.

    √ Stamp de groente grof en voeg deze toe aan de puree.

    √ Meng de tomaatjes, het komijnzaad en de kaas door de stamppot en verdeel de walnoten eroverheen.