Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Wortelsalade met limabonen en tahindressing
Goed gevuld met groente en kruiden
Ingredienten:
√ 1 winterwortel
√ ½ ui
√ ½ rode paprika
√ 2 takjes platte peterselie
√ 2 takjes koriander
√ 1 blikje limabonen of grote witte bonen (uitlekgewicht ca. 100 gram)
√ ½ citroen
√ 1 eetlepel tahin (sesampasta) zonder zout
√ 1 eetlepel olijfolie
√ ½ theelepel gemalen komijn
√ zwarte peper
Bereiden:
√ Schraap de wortel en snijd hem in grove schuine stukken.
√ Kook de wortelstukken in 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
√ Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.
√ Was de peterselie en koriander en snijd of knip ze fijn.
√ Spoel de limabonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
√ Meng de groente en kruiden door de bonen.
√ Boen de citroen goed schoon en rasp een kwart van de schil.
√ Maak een dressing van de tahin, de olijfolie, een beetje citroensap, de schil van de citroen, komijn en zwarte peper. Meng de dressing door de salade.