AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Wortelsalade met limabonen en tahindressing
    Goed gevuld met groente en kruiden

    Ingredienten:
    √ 1 winterwortel
    √ ½ ui
    √ ½ rode paprika
    √ 2 takjes platte peterselie
    √ 2 takjes koriander
    √ 1 blikje limabonen of grote witte bonen (uitlekgewicht ca. 100 gram)
    √ ½ citroen
    √ 1 eetlepel tahin (sesampasta) zonder zout
    √ 1 eetlepel olijfolie
    √ ½ theelepel gemalen komijn
    √ zwarte peper

    Bereiden:
    √ Schraap de wortel en snijd hem in grove schuine stukken.

    √ Kook de wortelstukken in 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.

    √ Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.

    √ Was de peterselie en koriander en snijd of knip ze fijn.

    √ Spoel de limabonen af in een zeef en laat ze uitlekken.

    √ Meng de groente en kruiden door de bonen.

    √ Boen de citroen goed schoon en rasp een kwart van de schil.

    √ Maak een dressing van de tahin, de olijfolie, een beetje citroensap, de schil van de citroen, komijn en zwarte peper. Meng de dressing door de salade.