AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Procureur gevuld met appeltjespaté
    Recept van mijn oma.

    Ingredienten:
    √ 750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk)
    √ 50 g appels (gedroogde)
    √ 75 g runderlever
    √ 75 g rundergehakt
    √ 75 g speklap
    √ 1 eetlepel gembersiroop
    √ 100 g katenspek
    √ broodkruim
    √ snufje peper
    √ snufje zout

    Voor het stoombad:
    √ 1 bouquet garni (prei, wortel, selderij, ui met kruidnagel)
    √ water (+ evt. 1 flesje bokbier)
    √ slagerstouw

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ heet liter water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.

    √ Maak ondertussen de vulling: Maal de gedroogde appeltjes met lever, gehakt, speklap en gembersiroop in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Als de vulling te nat is evt. broodkruim toevoegen.

    √ Snijd de procureur een aantal keer verticaal in. Schep de vulling in de inkepingen en bedek het vlees met de plakjes katenspek. Bind het vlees dicht met slagerstouw.

    √ Schuif de procureur op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170°C. Braad het vlees in 75 min. gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het touw en snijd het vlees in plakken (in de lengte van het vlees). Serveer met het gebakken katenspek.