AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Uiensoep met witte bonen
    Voor een gezonde portie peulvruchten

    Ingredienten:
    √ 400 gram uien
    √ 1 eetlepel vloeibare margarine
    √ peper
    √ 2 theelepels paprikapoeder
    √ 1 eetlepel volkorenmeel
    √ ¼ groentebouillontablet met minder zout
    √ 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
    √ 4 takjes selderij
    √ 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
    √ 4 volkoren boterhammen

    Bereiden:
    √ Pel de uien en snijd ze in ringen.

    √ Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudgeel.

    √ Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.

    √ Giet er onder goed roeren 400 ml water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.

    √ Spoel de witte bonen af.

    √ Voeg de witte bonen toe en kook de soep 10 minuten.

    √ Was de selderij en knip de blaadjes klein.

    √ Maak de soep op smaak met de selderij en geef de geraspte kaas en het brood erbij.