Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Penne met kip en prei
Malse bouten. Altijd een succes!
Ingredienten:
√ 2 kippenbouten
√ 1 eetlepel vloeibare margarine
√ 1 teentje knoflook
√ 150 ml bouillon met minder zout
√ 300 gram dunne preien
√ 150 gram champignons
√ 200 gram volkoren penne
√ 2 eetlepels zuivelspread light
Bereiden:
√ Neem het vel van de kippenbouten.
√ Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
√ Pel het teentje knoflook.
√ Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
√ Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
√ Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
√ Maak de preien schoon.
√ Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
√ Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
√ Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
√ Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.