Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Penne met kip en prei
Malse bouten. Altijd een succes!
Ingredienten:
√ 2 kippenbouten
√ 1 eetlepel vloeibare margarine
√ 1 teentje knoflook
√ 150 ml bouillon met minder zout
√ 300 gram dunne preien
√ 150 gram champignons
√ 200 gram volkoren penne
√ 2 eetlepels zuivelspread light
Bereiden:
√ Neem het vel van de kippenbouten.
√ Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
√ Pel het teentje knoflook.
√ Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
√ Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
√ Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
√ Maak de preien schoon.
√ Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
√ Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
√ Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
√ Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.