AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Penne met kip en prei
    Malse bouten. Altijd een succes!

    Ingredienten:
    √ 2 kippenbouten
    √ 1 eetlepel vloeibare margarine
    √ 1 teentje knoflook
    √ 150 ml bouillon met minder zout
    √ 300 gram dunne preien
    √ 150 gram champignons
    √ 200 gram volkoren penne
    √ 2 eetlepels zuivelspread light

    Bereiden:
    √ Neem het vel van de kippenbouten.

    √ Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.

    √ Pel het teentje knoflook.

    √ Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.

    √ Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.

    √ Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.

    √ Maak de preien schoon.

    √ Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.

    √ Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

    √ Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.

    √ Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
    Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.