AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Macaroni met romige champignons en noten
    Lekker volkoren

    Ingredienten:
    √ 200 gram volkoren macaroni
    √ 2 bosuitjes
    √ 250 gram kleine (kastanje)champignons
    √ ijsbergsla
    √ 1 bos radijs
    √ 1 eetlepel slasaus, 25% olie
    √ 2 eetlepels halfvolle yoghurt
    √ peper
    √ 100 gram tofu
    √ handje ongezouten cashewnoten
    √ 1 eetlepel vloeibare margarine
    √ 2 eetlepels zuivelspread light
    √ mespunt tijm

    Bereiden:
    √ Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Maak de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, halveer de champignons.

    √ Scheur de ijsbergsla in stukken en snijd de radijs in vieren.

    √ Klop een dressing van de slasaus met de yoghurt en wat peper.

    √ Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.

    √ Hak de cashewnoten grof.

    √ Verwarm de margarine en bak hierin de tofu. Bak de bosui mee.

    √ Voeg de champignons toe en smoor ze op klein vuur enkele minuten.

    √ Maak een salade van de ijsbergsla, de radijs en de dressing.

    √ Roer de zuivelspread door de champignons. Maak op smaak met wat tijm.

    √ Schep het champignon-tofumengsel door de uitgelekte macaroni en strooi de cashewnoten erover.

    √ Geef de salade erbij.