Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Macaroni met romige champignons en noten
Lekker volkoren
Ingredienten:
√ 200 gram volkoren macaroni
√ 2 bosuitjes
√ 250 gram kleine (kastanje)champignons
√ ijsbergsla
√ 1 bos radijs
√ 1 eetlepel slasaus, 25% olie
√ 2 eetlepels halfvolle yoghurt
√ peper
√ 100 gram tofu
√ handje ongezouten cashewnoten
√ 1 eetlepel vloeibare margarine
√ 2 eetlepels zuivelspread light
√ mespunt tijm
Bereiden:
√ Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Maak de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, halveer de champignons.
√ Scheur de ijsbergsla in stukken en snijd de radijs in vieren.
√ Klop een dressing van de slasaus met de yoghurt en wat peper.
√ Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
√ Hak de cashewnoten grof.
√ Verwarm de margarine en bak hierin de tofu. Bak de bosui mee.
√ Voeg de champignons toe en smoor ze op klein vuur enkele minuten.
√ Maak een salade van de ijsbergsla, de radijs en de dressing.
√ Roer de zuivelspread door de champignons. Maak op smaak met wat tijm.
√ Schep het champignon-tofumengsel door de uitgelekte macaroni en strooi de cashewnoten erover.
√ Geef de salade erbij.