Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Kaneelkip uit de oven met zoete aardappel
Het proberen waard
Ingredienten:
√ 2 kippenbouten
√ kaneel
√ peper
√ citroensap
√ 2 eetlepels olie
√ 2 zoete aardappelen
√ 1 Chinese kool
Bereiden:
√ Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
√ Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
√ Warm de oven voor op 200 °C.
√ Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
√ Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
√ Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
√ Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
√ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
√ Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.
√ Serveer de Chinese kool en de aardappel bij de kip.