AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kaneelkip uit de oven met zoete aardappel
    Het proberen waard

    Ingredienten:
    √ 2 kippenbouten
    √ kaneel
    √ peper
    √ citroensap
    √ 2 eetlepels olie
    √ 2 zoete aardappelen
    √ 1 Chinese kool

    Bereiden:
    √ Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.

    √ Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.

    √ Warm de oven voor op 200 °C.

    √ Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.

    √ Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.

    √ Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.

    √ Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 10 minuten gaar worden.

    √ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.

    √ Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.

    √ Serveer de Chinese kool en de aardappel bij de kip.