Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Kaneelkip uit de oven met zoete aardappel
Het proberen waard
Ingredienten:
√ 2 kippenbouten
√ kaneel
√ peper
√ citroensap
√ 2 eetlepels olie
√ 2 zoete aardappelen
√ 1 Chinese kool
Bereiden:
√ Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
√ Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
√ Warm de oven voor op 200 °C.
√ Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
√ Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
√ Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
√ Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
√ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
√ Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.
√ Serveer de Chinese kool en de aardappel bij de kip.