Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Winterse salade
Klassieker met witlof en walnoten
Ingredienten:
√ 6 aardappelen
√ 2 ribkarbonades
√ peper
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 1 krop radicchio of roodlof
√ 1 struikje witlof
√ 1 stengel bleekselderij
√ 1 bosuitje
100 gram geschaafde rode kool
√ ± 2 eetlepels azijn
√ 1 eetlepel olie
√ 6 halve walnoten
Bereiden:
√ Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
√ Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
√ Maak de groente schoon.
√ Scheur de radicchiobladen in stukken.
√ Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
√ Maak een dressing van de azijn, peper en de olie.
√ Doe de groente in een kom en meng de dressing erdoor.
√ Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
√ Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de panbodem los. Breng de jus aan de kook.
√ Serveer de karbonades, jus en aardappelen bij de salade.