AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Winterse salade
    Klassieker met witlof en walnoten

    Ingredienten:
    √ 6 aardappelen
    √ 2 ribkarbonades
    √ peper
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ 1 krop radicchio of roodlof
    √ 1 struikje witlof
    √ 1 stengel bleekselderij
    √ 1 bosuitje
    100 gram geschaafde rode kool
    √ ± 2 eetlepels azijn
    √ 1 eetlepel olie
    √ 6 halve walnoten

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.

    √ Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.

    √ Maak de groente schoon.

    √ Scheur de radicchiobladen in stukken.

    √ Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.

    √ Maak een dressing van de azijn, peper en de olie.

    √ Doe de groente in een kom en meng de dressing erdoor.

    √ Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.

    √ Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de panbodem los. Breng de jus aan de kook.

    √ Serveer de karbonades, jus en aardappelen bij de salade.