AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kip met saffraan en citroen
    Joojeh kebab

    Ingredienten:
    √ flinke snuf saffraandraadjes
    √ 1 rode ui
    √ 1 courgette
    √ 1 (gele) paprika
    √ 8 trostomaatjes
    √ 120 gram magere Franse kwark
    √ ½ theelepel kurkuma
    √ 1 theelepel sumak
    √ 3 eetlepels citroensap
    √ 1½ eetlepel olijfolie
    √ 200 gram kipfilet of kipdijfilet
    √ stuk volkorenbrood zoals Turkse pide of Libanees platbrood (150 gram)

    Bereiden:
    √ Maak saffraanwater: maal de saffraandraadjes in een vijzel tot poeder, voeg 1 eetlepel kokend water toe en laat het trekken.

    √ Pel de ui en was de courgette, paprika en tomaten.

    √ Snijd de ui in halve ringen van ongeveer 2 cm.

    √ Snijd de courgette in de breedte door de helft en in repen van ongeveer 2 cm.

    √ Snijd de paprika in repen van ongeveer 2 cm.
    √ Meng in een kom 80 gram van de kwark met de ui, kurkumapoeder, sumak, het citroensap, een halve eetlepel olijfolie en het saffraanwater.

    √ Voeg de kip toe en schep het om zodat deze goed bedekt is met de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het ten minste een uur marineren in de koelkast.

    √ Verwarm de oven voor op 210 graden °C.

    √ Meng de groente met de overgebleven eetlepel olijfolie.

    √ Zorg ervoor dat alle groente goed bedekt zijn. Leg de gesneden courgette en paprika in rijen naast elkaar op de bakplaat.

    √ Schep de kip met de uien uit de marinade en plaats deze bij de courgette en paprika.

    √ Rooster het 10 minuten in de oven.

    √ Leg de tomaten na 10 minuten ook op de bakplaat en rooster het geheel nog 10 minuten of tot de groente en de kip gaar zijn.

    √ Schep de gesneden groenten op een bord, snijd de kip in reepjes en leg deze bovenop de groenten. Schep de overgebleven kwark over het gerecht en geef er volkorenbrood bij.