Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst
Vis met pit
Ingredienten:
√ 2 mootjes zalm
√ 1 eetlepel chilisaus
√ 150 gram zilvervliesrijst
√ 400 gram snijbonen
√ 1 (rode) ui
√ ½ rode peper
√ 2 eetlepels olie
Bereiden:
√ Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
√ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
√ Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
√ Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
√ Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
√ Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
√ Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
√ Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
√ Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
√ Leg de moten zalm erop.