AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst
    Vis met pit

    Ingredienten:
    √ 2 mootjes zalm
    √ 1 eetlepel chilisaus
    √ 150 gram zilvervliesrijst
    √ 400 gram snijbonen
    √ 1 (rode) ui
    √ ½ rode peper
    √ 2 eetlepels olie

    Bereiden:
    √ Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.

    √ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.

    √ Pel de ui en snijd hem in halve ringen.

    √ Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.

    √ Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.

    √ Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.

    √ Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.

    √ Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.

    √ Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.

    √ Leg de moten zalm erop.