AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Moussaka
    Grieks maar dan op z'n Hollands.

    Ingredienten:
    √ 400 gram vast kokende aardappelen
    √ 2 aubergines
    √ 2 eetlepels olijfolie
    √ 1 ui
    √ 1 teentje knoflook
    √ 150 gram rundertartaar
    √ 1 blik tomatenblokjes zonder zout
    √ peper
    √ ½ theelepel kaneel
    √ 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
    √ 200 ml halfvolle yoghurt

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

    √ Warm de oven voor op 200 °C.

    √ Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.

    √ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.

    √ Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook mee.

    √ Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.

    √ Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus erop. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen.

    √ Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.

    √ Laat de moussaka in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden en goudgeel kleuren.