Bereiden:
√ Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
√ Warm de oven voor op 200 °C.
√ Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
√ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
√ Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook mee.
√ Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.
√ Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus erop. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen.
√ Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.
√ Laat de moussaka in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden en goudgeel kleuren.