AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kip met ananas, witte kool en rijst
    Halfuurtje marineren

    Ingredienten:
    √ 200 gram kippendijfilet of kipfilet
    √ 1 teentje knoflook
    √ 1 eetlepel ketjap manis
    √ 1 eetlepel citroensap
    √ 1 theelepel gemberpoeder
    √ 150 gram zilvervliesrijst
    √ 500 gram gesneden witte kool of ½ klein wit kooltje
    √ 1 eetlepel komijnzaad
    √ 1 eetlepel olie
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ 100 gram tomatenblokjes zonder zout
    √ 100 gram verse ananas

    Bereiden:
    √ Snijd de kip in blokjes.

    √ Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.

    √ Schep de kip erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.

    √ Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Roerbak de witte kool met het komijnzaad in de hete olie in ca. 6 minuten gaar.

    √ Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.

    √ Voeg de tomatenblokjes, de marinade en de ananas toe en stoof de kip in 5 minuten gaar.