Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Kip met ananas, witte kool en rijst
Halfuurtje marineren
Ingredienten:
√ 200 gram kippendijfilet of kipfilet
√ 1 teentje knoflook
√ 1 eetlepel ketjap manis
√ 1 eetlepel citroensap
√ 1 theelepel gemberpoeder
√ 150 gram zilvervliesrijst
√ 500 gram gesneden witte kool of ½ klein wit kooltje
√ 1 eetlepel komijnzaad
√ 1 eetlepel olie
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 100 gram tomatenblokjes zonder zout
√ 100 gram verse ananas
Bereiden:
√ Snijd de kip in blokjes.
√ Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.
√ Schep de kip erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.
√ Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Roerbak de witte kool met het komijnzaad in de hete olie in ca. 6 minuten gaar.
√ Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
√ Voeg de tomatenblokjes, de marinade en de ananas toe en stoof de kip in 5 minuten gaar.