AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Romige Kokossoep
    met Citroengras & Oesterzwammen

    Ingredienten:
    √ 750 ml groente bouillon
    √ 400 ml kokosmelk uit blik
    √ 1 rode peper
    √ 1 stengel citroengras
    √ 150 gram oesterzwammen
    √ 3 stengels paksoi
    √ 2 nestjes rijstnoedels
    √ 1 handje koriander
    √ 2 eetlepels sojasaus
    √ sap van 1 limoen
    √ partjes limoen om te serveren

    Bereiden:
    √ Doe de kokosmelk en bouillon in een ruime pan. Snij de citroengras in de lengte in en voeg dit toe.

    √ Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij in kleine stukjes. Snij de paksoi en oesterzwam in kleine reepjes en voeg dit allemaal aan de soep toe.

    √ Kook de noedels in een aparte pan gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

    √ Verwarm de soep totdat er aan de zijkant van de pan belletjes ontstaan. Dus net niet aan de kook.

    √ Verwijder de citroengras stengel.

    √ Schep wat noedels in een kom en schenk daarover een paar soeplepels kokossoep. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak en garneer met verse koriander en een limoenpartje.