Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Geroerbakte zalm
Even wokken
Ingredienten:
√ 500 gram aardappelen
√ 400 gram snijbonen
√ 2 vleestomaten
√ stukje prei
√ 200 gram zalmfilet
√ peper, nootmuskaat
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 100 ml halfvolle melk
√ 10 sprieten bieslook
Bereiden:
√ Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
√ Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
√ Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
√ Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
√ Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
√ Verwarm de margarine in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
√ Voeg de blokjes tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
√ Breng de melk aan de kook.
√ Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
√ Was de bieslook en knip het klein. Meng wat bieslook door de aardappelpuree en strooi de rest over de zalm. Geef de snijbonen erbij.