AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Geroerbakte zalm
    Even wokken

    Ingredienten:
    √ 500 gram aardappelen
    √ 400 gram snijbonen
    √ 2 vleestomaten
    √ stukje prei
    √ 200 gram zalmfilet
    √ peper, nootmuskaat
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ 100 ml halfvolle melk
    √ 10 sprieten bieslook

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.

    √ Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

    √ Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

    √ Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.

    √ Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.

    √ Verwarm de margarine in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de vis enkele minuten.

    √ Voeg de blokjes tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.

    √ Breng de melk aan de kook.

    √ Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

    √ Was de bieslook en knip het klein. Meng wat bieslook door de aardappelpuree en strooi de rest over de zalm. Geef de snijbonen erbij.