Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen
Lekker en snel klaar
Ingredienten:
√ 6 aardappelen
√ 2 dunne ribkarbonades
√ peper
√ 3 eetlepels vloeibare margarine
√ 1½ kg tuinbonen
√ 1 sjalot
√ 1 plakje achterham
Bereiden:
√ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
√ Bestrooi de karbonades met wat peper.
√ Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
√ Dop de tuinbonen.
√ Pel de sjalot en snijd hem klein.
√ Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.
√ Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
√ Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.
√ Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.