AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen
    Lekker en snel klaar

    Ingredienten:
    √ 6 aardappelen
    √ 2 dunne ribkarbonades
    √ peper
    √ 3 eetlepels vloeibare margarine
    √ 1½ kg tuinbonen
    √ 1 sjalot
    √ 1 plakje achterham

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.

    √ Bestrooi de karbonades met wat peper.

    √ Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.

    √ Dop de tuinbonen.

    √ Pel de sjalot en snijd hem klein.

    √ Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.

    √ Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.

    √ Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.

    √ Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.