Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen
Lekker en snel klaar
Ingredienten:
√ 6 aardappelen
√ 2 dunne ribkarbonades
√ peper
√ 3 eetlepels vloeibare margarine
√ 1½ kg tuinbonen
√ 1 sjalot
√ 1 plakje achterham
Bereiden:
√ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
√ Bestrooi de karbonades met wat peper.
√ Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
√ Dop de tuinbonen.
√ Pel de sjalot en snijd hem klein.
√ Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.
√ Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
√ Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.
√ Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.