Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli
Boordevol groenten.
Ingredienten:
√ 1 eetlepel olijfolie
√ azijn
√ peper
√ 3 eetlepel pijnboompitten
√ 2 plakjes ontbijtspek
√ 1 dunne prei (200 gram)
√ 250 gram broccoli (een halve stronk)
√ 250 gram kerstomaatjes
√ 1 grote pot jonge kapucijners
√ 2 theelepels kerriepoeder
√ 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiden:
√ Maak een dressing van de olie met azijn en peper.
√ Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
√ Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.
√ Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.
√ Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
√ Was de tomaatjes en halveer ze.
√ Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.
√ Bak de stukken prei met de broccoli en de kerrie in de margarine gaar.
√ Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.
√ Maak het op smaak met de dressing, pijnboompitten en peper en strooi de spekreepjes erover.