AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli
    Boordevol groenten.

    Ingredienten:
    √ 1 eetlepel olijfolie
    √ azijn
    √ peper
    √ 3 eetlepel pijnboompitten
    √ 2 plakjes ontbijtspek
    √ 1 dunne prei (200 gram)
    √ 250 gram broccoli (een halve stronk)
    √ 250 gram kerstomaatjes
    √ 1 grote pot jonge kapucijners
    √ 2 theelepels kerriepoeder
    √ 1 eetlepel vloeibare margarine

    Bereiden:
    √ Maak een dressing van de olie met azijn en peper.

    √ Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

    √ Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.

    √ Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.

    √ Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

    √ Was de tomaatjes en halveer ze.

    √ Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.

    √ Bak de stukken prei met de broccoli en de kerrie in de margarine gaar.

    √ Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.

    √ Maak het op smaak met de dressing, pijnboompitten en peper en strooi de spekreepjes erover.