Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli
Boordevol groenten.
Ingredienten:
√ 1 eetlepel olijfolie
√ azijn
√ peper
√ 3 eetlepel pijnboompitten
√ 2 plakjes ontbijtspek
√ 1 dunne prei (200 gram)
√ 250 gram broccoli (een halve stronk)
√ 250 gram kerstomaatjes
√ 1 grote pot jonge kapucijners
√ 2 theelepels kerriepoeder
√ 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiden:
√ Maak een dressing van de olie met azijn en peper.
√ Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
√ Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.
√ Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.
√ Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
√ Was de tomaatjes en halveer ze.
√ Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.
√ Bak de stukken prei met de broccoli en de kerrie in de margarine gaar.
√ Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.
√ Maak het op smaak met de dressing, pijnboompitten en peper en strooi de spekreepjes erover.