AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kikkererwten pannenkoekje
    Pannenkoekjes uit India

    Ingredienten:
    √ 110 gram kikkererwtenmeel
    √ 200 ml water
    √ 1 theelepel komijnpoeder
    √ ½ theelepel gerookte paprikapoeder
    √ ½ theelepel knoflookpoeder
    √ 1 theelepel kurkumapoeder
    √ 50 gram doperwten
    √ 1 eetlepel edelgist
    √ 100 gram cherrytomaatjes, in vieren gesneden
    √ 1 handje vers gesneden koriander
    √ 1 sjalot, gesnipperd
    √ peper en zout naar smaak

    Bereiden:
    √ Combineer het meel en water in een grote beslagkom en klop het met een garde goed luchtig. Je kunt ervoor kiezen om dunnere of dikkere pannenkoekjes te maken door simpelweg meer of minder water toe te voegen aan het beslag.

    √ Voeg alle kruiden, tomaatjes, doperwten en edelgist toe aan het beslag en meng alles goed door.

    √ Bak elke pannenkoek in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag in ongeveer 2,5 minuut per kant op laag vuur gaar.

    √ Serveer de pannenkoekjes met zelfgemaakte knoflooksaus, mango chutney of barbecuesaus. Je kunt de pannenkoekjes eten als snack, ontbijt, lunch of zelfs diner. Voeg simpelweg dingen toe die je lekker vindt zoals brood of groene bladgroenten om er een volledige maaltijd van te maken.