AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Rundvlees burger met gegrilde groenten van de BBQ
    Deze sappige burgers zijn het best

    Ingredienten:
    √ 4 rundvlees burgers (zelf maken kan ook!)
    √ 1 rode ui in 4 plakken gesneden
    √ 2 vleestomaten, gehalveerd
    √ 2 maiskolven sous vide bereid of kort gekookt
    √ 2 kropjes little gem sla in de lengte gehalveerd
    √ 1 stokbrood
    √ Kruidenboter

    Bereiden:
    √ Haal de burgers 30 minuten van te voren uit de koelkast.

    √ Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje. Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.

    √ Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.

    √ Snij het stokboord overlangs en halveer de twee stukken, smeer in met kruidenboter. Leg het brood op de bbq tot het goudbruin is.

    √ Grill ook de plakken rode ui, de gehalveerde tomaat, maiskolven en little gem sla.

    √ Bewaar het stokbrood en gegrilde groenten warm.

    √ Grill nu de rundvleesburgers tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.

    √ Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie laat 3 min rusten.