Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Maaltijd-pastasalade met tomaatjes
Lekker makkelijk
Ingredienten:
√ 250 gram sperziebonen
√ 200 gram volkoren pasta, bijv. macaroni
√ 2 bosuitjes
√ 1 teentje knoflook
√ 150 gram tofu
√ peper
√ 2 eetlepels olijfolie
√ citroensap
√ Italiaanse kruiden
√ 150 gram kerstomaatjes
√ peterselie
√ selderij
√ stukje komkommer
Bereiden:
√ Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.
√ Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
√ Snijd het teentje knoflook klein.
√ Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
√ Bak de tofu met de knoflook en de bosuitjes in de olie bruin.
√ Neem de pan van het vuur en roer er citroensap, royaal Italiaanse kruiden en wat peper door.
√ Meng dit door de afgegoten pasta en laat het afkoelen.
√ Was de kerstomaatjes en halveer ze.
√ Schep de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes door de pasta.
√ Was de peterselie en de selderij en knip het klein.
√ Was het stukje komkommer en schaaf het in linten.
√ Maak de salade op smaak met de peterselie en de selderij en eventueel nog wat citroensap en peper en leg de komkommer erbij.