AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Maaltijd-pastasalade met tomaatjes
    Lekker makkelijk

    Ingredienten:
    √ 250 gram sperziebonen
    √ 200 gram volkoren pasta, bijv. macaroni
    √ 2 bosuitjes
    √ 1 teentje knoflook
    √ 150 gram tofu
    √ peper
    √ 2 eetlepels olijfolie
    √ citroensap
    √ Italiaanse kruiden
    √ 150 gram kerstomaatjes
    √ peterselie
    √ selderij
    √ stukje komkommer

    Bereiden:
    √ Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.

    √ Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

    √ Snijd het teentje knoflook klein.

    √ Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.

    √ Bak de tofu met de knoflook en de bosuitjes in de olie bruin.

    √ Neem de pan van het vuur en roer er citroensap, royaal Italiaanse kruiden en wat peper door.

    √ Meng dit door de afgegoten pasta en laat het afkoelen.

    √ Was de kerstomaatjes en halveer ze.

    √ Schep de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes door de pasta.

    √ Was de peterselie en de selderij en knip het klein.

    √ Was het stukje komkommer en schaaf het in linten.

    √ Maak de salade op smaak met de peterselie en de selderij en eventueel nog wat citroensap en peper en leg de komkommer erbij.