Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Gepofte Aardappel Mexican Style met ‘Sour Cream’ & Salsa
Deze klassieker weer terug op het menu.
Ingredienten:
√ 2 grote aardappelen
Bonenvulling
√ 525 gram bruine bonen
√ 1 ui, gesnipperd
√ 3 tenen knoflook, fijngesneden
√ 250 ml groentebouillon
√ 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
√ 1 theelepel komijnpoeder
√ 1 theelepel gerookte paprikapoeder
√ 2 eetlepels edelgist
√ sap van een halve limoen
Salsa
√ 2 rode paprika’s, in blokjes
√ 150 gram gekookte maïs
√ sap van een halve limoen
Sour Cream
√ 350 gram soja yoghurt
√ 2 eetlepels appelwijnazijn
√ 2 eetlepels misopasta
√ 2 eetlepels vegan mayonaise
Guacamole
√ 2 eetrijpe avocado’s
√ 1 kleine ui, fijngesneden
√ 1 hand koriander, fijngesneden
√ sap van een halve limoen
Bereiden:
√ Verwarm de oven voor op 200 °C en leg de aardappels 60 minuten op een rek in de oven.
√ Gebruik een hapjes pan om de bonenvulling te maken. Fruit de ui en knoflook 4 minuten op laag vuur.
√ Voeg de bonen, rode peper, de kruiden (behalve de edelgist) en de bouillon toe. Laat op een zacht vuur al roerend 10 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en pak een stampotstamper. Stamp hiermee alles wat in de pan zit fijn. Schep als laatste de edelgist en limoensap erdoorheen.
√ Maak de salsa door alle ingrediënten samen te voegen.
√ Voeg voor de sour cream alle ingrediënten toe aan een blender of keukenmachine en mix tot een gladde crème.
√ Om de guacamole te maken prak je de avocado's en mix je ze met ui, koriander en limoensap.
√ Haal de aardappels uit de oven zodra je er doorheen kunt prikken met een satéprikker of vork. Snij ze voorzichtig in de lengte open maar niet helemaal. Zorg ervoor dat ze nog wel aan elkaar blijven zitten.
√ Vul de aardappel helemaal met het bonenmengsel, daarna een laagje guacamole, een laagje zure room en top het af met een beetje salsa.