Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Viscurry met tomaat
Smaak van Mumbai
Ingredienten:
√ 150 gram zilvervliesrijst
√ 1 ui
√ 400 gram sperziebonen
√ 2 tomaten
√ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
√ 1 eetlepel rode currypasta
√ 1 eetlepel olie
√ 150 gram kabeljauwfilet
√ 50 gram garnalen
√ 6 takjes koriander of peterselie
Bereiden:
√ Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Pel de ui en snijd hem klein.
√ Maak de sperziebonen schoon.
√ Was de tomaten en snijd ze in parten.
√ Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
√ Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
√ Voeg de tomatenblokjes toe en smoor dit een paar minuten.
√ Snijd de vis in stukjes.
√ Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
√ Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
√ Was de koriander en strooi het erover. Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.