AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Snelle Cinnamon Rolls
    Een heerlijke snack voor als je NU trek hebt in iets zoets!

    Ingredienten:
    √ 1 pak volkoren vegan bladerdeeg, Ik heb het merk Moin gebruikt dat te vinden is in de natuurwinkel
    √ 50 gram gemengde noten
    √ 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
    √ 2 eetlepels kaneel
    √ 4 eetlepels kokosolie
    √ 10 medjoul dadels

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 180 °C.

    √ Leg het bladerdeeg zo dat het kan ontdooien zonder meteen ergens aan vast te plakken.

    √ Meng de noten, suiker en kaneel en doe het even in de keukenmachine zodat het een kruimelig geheel wordt.

    √ Bestrooi je werkblad met wat meel en rol het bladerdeeg ietjes uit zodat ze wat langer worden. Smeer het in met een goede laag kokosolie en strooi hierover het noten/kaneel mengsel en wat stukjes dadel.

    √ Rol voorzichtig op. Het kan zowel in de lengte als in de breedte.

    √ Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en snij de rol in stukjes en zet de stukjes rechtop op de plaat. Bij mij vielen er een paar om tijdens het bakken maar ze smaakten er niet minder om.

    √ Bak de rolletjes in 20 minuten gaar. Let op dat je ze niet te lang in de oven laat. Bladerdeeg kan namelijk snel droog worden.