AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Zuurkool Schotel
    Met Kruimige Aardappelen en Vegan Bacon

    Ingredienten:
    √ 1 pakje zuurkool
    √ 1 kilo kruimige aardappelen
    √ 2 pastinaken
    √ 200 gram rozijnen
    √ 1 pakje veganistische bacon blokjes
    √ 1 eetlepel garam masala
    √ 1 scheutje plantaardige melk
    √ peper en zout naar smaak
    √ 1 zakje vegan kaas, optioneel
    √ 1 eetlepel plantaardige boter, optioneel

    Bereiden:
    √ Snijd de aardappels en pastinaak met schil in stukjes en zet ze in ruim water op het vuur en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

    √ Verwarm de oven voor op 200 °C.

    √ Verdeel ondertussen de zuurkool in een ovenschaal en bestrooi dit met de garam masala kruiden en de rozijnen.

    √ Bak de bacon blokjes 10 minuten op middelmatig vuur in wat sojasaus of water totdat ze iets gebakken zijn. Verdeel ook de bacon over de zuurkool.

    √ Zodra de aardappelen en pastinaak gaar zijn giet je ze af, stamp je ze fijn en voeg je plantaardige melk, boter, peper en zout naar smaak toe.

    √ Smeer de gestampte aardappelen en pastinaak over de zuurkool uit, bestrooi het eventueel met wat vegan kaas en zet dit 30 minuten in de oven op 200 °C totdat er net een mooi bruin korstje op komt.