AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Rode Linzen Dahl
    Met Kokos en Cashewnoten

    Ingredienten:
    √ 1 theelepel mosterdzaad
    √ 2 eetlepels water
    √ 1 ui
    √ 2 teentjes knoflook
    √ 1 theelepel garam masala
    √ 1 theelepel kurkumapoeder
    √ 2 theelepels komijnpoeder
    √ verse gember van 2×2 cm
    √ 1 rode peper
    √ 450 gram rode linzen
    √ 400 gram tomatenblokjes
    √ ½ theelepel (dadel) suiker
    √ 1½ liter groente bouillon

    Om erbij te serveren
    √ 1 handje cashewnoten, grofgehakt
    √ rozijnen, ter garnering
    √ kokosrasp, ter garnering
    √ 1 handje koriander
    √ zilvervliesrijst
    √ naan- of pitabrood

    Bereiden:
    √ Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snij de gember en rode peper fijn.

    √ Zet een gietijzeren of hapjespan op het vuur. Schep daarin twee eetlepels tomatenblokjes en de mosterzaadjes. Laat dit rustig warm worden.

    √ Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit samen voor 4 minuten. (voeg eventueel nog wat bouillon of tomatenblokjes toe als de pan te droog is) .

    √ Bak de garam masala, kurkuma- en komijnpoeder mee en voeg de verse gember en peper toe. Bak dit samen voor nog eens 4 minuten.

    √ Schep vervolgens de rode linzen door de pan. Voeg de rest van de tomatenblokjes toe en roer goed.

    √ Vervolgens voeg je het suiker en de bouillon toe aan de pan en breng je het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook de dahl gaar in ongeveer 25-30 minuten. Roer geregeld door de pan.

    √ Serveer de dahl met fijngehakte cashewnoten, kokosrasp, rozijnen en verse koriander. Eet er eventueel wat rijst of naanbrood bij.