Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Bietjesbowl met pecannoten en couscous
Een schaal vol met vegetarisch lekkers.
Ingredienten:
√ ¼ groentebouillontablet met minder zout
√ 75 gram volkoren couscous
√ 500 gram gare rode bietjes
√ 1 limoen
√ 2 eetlepels olijfolie
√ ras el hanout
√ 100 gram gare sojaboontjes (edamame, blik of koelvers)
√ 50 gram pecannoten, ongezouten
√ 2 eetlepels hummus zonder zout
Bereiden:
√ Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
√ Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
√ Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
√ Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
√ Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.
√ Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
√ Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
√ Verdeel de couscous over 2 kommen. Verdeel de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten erover. Schep er ten slotte een lepel hummus op.