AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Bietjesbowl met pecannoten en couscous
    Een schaal vol met vegetarisch lekkers.

    Ingredienten:
    √ ¼ groentebouillontablet met minder zout
    √ 75 gram volkoren couscous
    √ 500 gram gare rode bietjes
    √ 1 limoen
    √ 2 eetlepels olijfolie
    √ ras el hanout
    √ 100 gram gare sojaboontjes (edamame, blik of koelvers)
    √ 50 gram pecannoten, ongezouten
    √ 2 eetlepels hummus zonder zout

    Bereiden:
    √ Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.

    √ Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.

    √ Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.

    √ Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.

    √ Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.

    √ Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.

    √ Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.

    √ Verdeel de couscous over 2 kommen. Verdeel de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten erover. Schep er ten slotte een lepel hummus op.