Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Bietjesbowl met pecannoten en couscous
Een schaal vol met vegetarisch lekkers.
Ingredienten:
√ ¼ groentebouillontablet met minder zout
√ 75 gram volkoren couscous
√ 500 gram gare rode bietjes
√ 1 limoen
√ 2 eetlepels olijfolie
√ ras el hanout
√ 100 gram gare sojaboontjes (edamame, blik of koelvers)
√ 50 gram pecannoten, ongezouten
√ 2 eetlepels hummus zonder zout
Bereiden:
√ Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
√ Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
√ Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
√ Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
√ Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.
√ Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
√ Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
√ Verdeel de couscous over 2 kommen. Verdeel de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten erover. Schep er ten slotte een lepel hummus op.