Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Tofu met abrikozen
Zo smaakvol kan tofu zijn
Ingredienten:
√ 50 gram gedroogde abrikozen (6 stuks)
√ 150 gram tofu
√ mespunt gemalen kruidnagel
√ ½ theelepel gemberpoeder
√ ½ theelepel kaneel
√ ½ theelepel gemalen kardemom
√ mespunt gemalen komijn
√ peper
√ 2 eetlepel olie
√ 1 teentje knoflook
√ 150 gram zilvervliesrijst
√ 1 ui
√ 2 tomaten
√ 1 kleine Chinese kool
Bereiden:
√ Was de abrikozen en laat ze een uur in warm water wellen.
√ Snijd de tofu in blokjes.
√ Meng de specerijen en 1 eetlepel olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
√ Meng dit door de tofu en laat het afgedekt een half uur in de koelkast intrekken.
√ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Pel de ui en snijd hem klein.
√ Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
√ Verwarm een pan en bak hierin de tofu met de ui goudgeel.
√ Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en 100 ml weekwater bij de tofu en stoof het gerecht 10 minuten.
√ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Roerbak de kool in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar.
√ Serveer de Chinese kool en de rijst bij de tofu.