AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Tofu met abrikozen
    Zo smaakvol kan tofu zijn

    Ingredienten:
    √ 50 gram gedroogde abrikozen (6 stuks)
    √ 150 gram tofu
    √ mespunt gemalen kruidnagel
    √ ½ theelepel gemberpoeder
    √ ½ theelepel kaneel
    √ ½ theelepel gemalen kardemom
    √ mespunt gemalen komijn
    √ peper
    √ 2 eetlepel olie
    √ 1 teentje knoflook
    √ 150 gram zilvervliesrijst
    √ 1 ui
    √ 2 tomaten
    √ 1 kleine Chinese kool

    Bereiden:
    √ Was de abrikozen en laat ze een uur in warm water wellen.

    √ Snijd de tofu in blokjes.

    √ Meng de specerijen en 1 eetlepel olie en pers het teentje knoflook erboven uit.

    √ Meng dit door de tofu en laat het afgedekt een half uur in de koelkast intrekken.

    √ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Pel de ui en snijd hem klein.

    √ Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

    √ Verwarm een pan en bak hierin de tofu met de ui goudgeel.

    √ Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en 100 ml weekwater bij de tofu en stoof het gerecht 10 minuten.

    √ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Roerbak de kool in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar.

    √ Serveer de Chinese kool en de rijst bij de tofu.