Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Tofu met abrikozen
Zo smaakvol kan tofu zijn
Ingredienten:
√ 50 gram gedroogde abrikozen (6 stuks)
√ 150 gram tofu
√ mespunt gemalen kruidnagel
√ ½ theelepel gemberpoeder
√ ½ theelepel kaneel
√ ½ theelepel gemalen kardemom
√ mespunt gemalen komijn
√ peper
√ 2 eetlepel olie
√ 1 teentje knoflook
√ 150 gram zilvervliesrijst
√ 1 ui
√ 2 tomaten
√ 1 kleine Chinese kool
Bereiden:
√ Was de abrikozen en laat ze een uur in warm water wellen.
√ Snijd de tofu in blokjes.
√ Meng de specerijen en 1 eetlepel olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
√ Meng dit door de tofu en laat het afgedekt een half uur in de koelkast intrekken.
√ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Pel de ui en snijd hem klein.
√ Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
√ Verwarm een pan en bak hierin de tofu met de ui goudgeel.
√ Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en 100 ml weekwater bij de tofu en stoof het gerecht 10 minuten.
√ Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Roerbak de kool in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar.
√ Serveer de Chinese kool en de rijst bij de tofu.