Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Chili con carne
Een pittig eenpansgerecht
Ingredienten:
√ 1 ui
√ 2 rode paprika's
√ 1 eetlepel olijfolie
√ 1 teentje knoflook
√ 1 theelepel komijn
√ 1 theelepel paprikapoeder
√ ½ theelepel speculaaskruiden
√ 100 gram rundergehakt
√ 1-2 blikken of potten kidneybonen (uitlekgewicht ca. 475 gram totaal)
√ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
√ chilipoeder
Bereiden:
√ Pel de ui en snijd hem klein.
√ Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
√ Fruit de ui in een grote pan in de olijfolie. Pers het teentje knoflook er boven uit.
√ Voeg de komijn, het paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak dit kort mee.
√ Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
√ Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
√ Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.
√ Maak op smaak met chilipoeder.