AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Chili con carne
    Een pittig eenpansgerecht

    Ingredienten:
    √ 1 ui
    √ 2 rode paprika's
    √ 1 eetlepel olijfolie
    √ 1 teentje knoflook
    √ 1 theelepel komijn
    √ 1 theelepel paprikapoeder
    √ ½ theelepel speculaaskruiden
    √ 100 gram rundergehakt
    √ 1-2 blikken of potten kidneybonen (uitlekgewicht ca. 475 gram totaal)
    √ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
    √ chilipoeder

    Bereiden:
    √ Pel de ui en snijd hem klein.

    √ Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.

    √ Fruit de ui in een grote pan in de olijfolie. Pers het teentje knoflook er boven uit.

    √ Voeg de komijn, het paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak dit kort mee.

    √ Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

    √ Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.

    √ Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.

    √ Maak op smaak met chilipoeder.