Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Pikante worteltjes
Peen met pit
Ingredienten:
√ 6 aardappelen
√ 500 gram winterwortels
√ 1 teentje knoflook
√ 200 gram kippendijfilet
√ peper
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 1 eetlepel olie
√ 1 gedroogd chilipepertje
Bereiden:
√ Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
√ Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
√ Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
√ Bestrooi de kip met peper.
√ Bak de kip in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
√ Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht. Verkruimel het pepertje er boven.
√ Voeg de wortels toe met wat water en stoof ze in ca. 6 minuten gaar.
√ Serveer de kip en de aardappelen bij de worteltjes.