Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Pikante worteltjes
Peen met pit
Ingredienten:
√ 6 aardappelen
√ 500 gram winterwortels
√ 1 teentje knoflook
√ 200 gram kippendijfilet
√ peper
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 1 eetlepel olie
√ 1 gedroogd chilipepertje
Bereiden:
√ Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
√ Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
√ Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
√ Bestrooi de kip met peper.
√ Bak de kip in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
√ Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht. Verkruimel het pepertje er boven.
√ Voeg de wortels toe met wat water en stoof ze in ca. 6 minuten gaar.
√ Serveer de kip en de aardappelen bij de worteltjes.