AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Geroerbakte rundvleesreepjes
    Met Indiase garam masala kruidenmix

    Ingredienten:
    √ 150-200 gram zilvervliesrijst
    √ 1 ui
    √ 1 teentje knoflook
    √ stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
    √ ½ Spaanse peper
    √ 2 eetlepels olie
    √ 2 theelepels garam masala
    √ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
    √ ½ struik bleekselderij
    √ 150 gram bieflap
    √ peper

    Bereiden:
    √ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    √ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.

    √ Schil het stukje gember en rasp het fijn.

    √ Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.

    √ Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.

    √ Voeg de gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe en bak mee tot het gaat geuren.

    √ Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water toe en laat de saus zacht sudderen.

    √ Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in brede repen.

    √ Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

    √ Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.

    √ Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin en schep het op de saus. Serveer de rijst en bleekselderij erbij.