Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Geroerbakte rundvleesreepjes
Met Indiase garam masala kruidenmix
Ingredienten:
√ 150-200 gram zilvervliesrijst
√ 1 ui
√ 1 teentje knoflook
√ stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
√ ½ Spaanse peper
√ 2 eetlepels olie
√ 2 theelepels garam masala
√ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
√ ½ struik bleekselderij
√ 150 gram bieflap
√ peper
Bereiden:
√ Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
√ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
√ Schil het stukje gember en rasp het fijn.
√ Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
√ Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
√ Voeg de gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe en bak mee tot het gaat geuren.
√ Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water toe en laat de saus zacht sudderen.
√ Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in brede repen.
√ Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
√ Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
√ Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin en schep het op de saus. Serveer de rijst en bleekselderij erbij.