AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gekruide linzensoep
    Voedzaam, vullend én verrukkelijk

    Ingredienten:
    √ 1 ui
    √ stukje prei
    √ 1 tomaat
    √ 1 eetlepel olijfolie
    √ 2 theelepels kerriepoeder
    √ ½ theelepel komijnzaad
    √ mespunt gemalen koriander
    √ 100 gram rode linzen
    √ 3 takjes koriander of munt
    √ 2 eetlepels halfvolle yoghurt

    Bereiden:
    √ Maak de groente schoon.

    √ Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.

    √ Verwarm de olie en bak hierin de ui en de prei met de kerrie, het komijnzaad en het korianderpoeder zacht.

    √ Was de linzen in een zeef.

    √ Voeg 400 ml water toe met de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 10 minuten gaar.

    √ Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.

    √ Was de koriander en knip het klein.

    √ Maak de soep op smaak met de koriander of munt.

    √ Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.