Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Gekruide linzensoep
Voedzaam, vullend én verrukkelijk
Ingredienten:
√ 1 ui
√ stukje prei
√ 1 tomaat
√ 1 eetlepel olijfolie
√ 2 theelepels kerriepoeder
√ ½ theelepel komijnzaad
√ mespunt gemalen koriander
√ 100 gram rode linzen
√ 3 takjes koriander of munt
√ 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiden:
√ Maak de groente schoon.
√ Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
√ Verwarm de olie en bak hierin de ui en de prei met de kerrie, het komijnzaad en het korianderpoeder zacht.
√ Was de linzen in een zeef.
√ Voeg 400 ml water toe met de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 10 minuten gaar.
√ Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
√ Was de koriander en knip het klein.
√ Maak de soep op smaak met de koriander of munt.
√ Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.