AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Rode kool met appeltjes
    Ouderwets lekker

    Ingredienten:
    √ ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
    √ 40 gram gedroogde appeltjes
    √ 4 kruidnagels
    √ 2 laurierblaadjes
    √ kaneel, peper
    √ 6 aardappelen
    √ 200 gram kippendijfilet
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ azijn
    √ 1 eetlepel suiker

    Bereiden:
    √ Schaaf de rode kool in fijne slierten.

    √ Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes.

    √ Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.

    √ Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels met laurierblad, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.

    √ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

    √ Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.

    √ Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.

    √ Verwijder het laurierblad met de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.

    √ Serveer de kipreepjes en aardappelen erbij.