Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Rode kool met appeltjes
Ouderwets lekker
Ingredienten:
√ ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
√ 40 gram gedroogde appeltjes
√ 4 kruidnagels
√ 2 laurierblaadjes
√ kaneel, peper
√ 6 aardappelen
√ 200 gram kippendijfilet
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ azijn
√ 1 eetlepel suiker
Bereiden:
√ Schaaf de rode kool in fijne slierten.
√ Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes.
√ Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.
√ Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels met laurierblad, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
√ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
√ Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
√ Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
√ Verwijder het laurierblad met de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.
√ Serveer de kipreepjes en aardappelen erbij.