AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Preisoep met vis
    Met groenterestjes naar keuze

    Ingredienten:
    200 gram visfilet, bijv. pangasius, tilapia, koolvis (uit de diepvries)
    √ peper
    √ citroensap
    √ 300 gram aardappelen
    √ ¼ bouillontablet met minder zout
    √ 300 gram prei
    √ 1 eetlepel vloeibare margarine
    √ 100 gram soepgroente of een restje groente
    √ 200 ml halfvolle melk
    √ ca. ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
    √ 4 volkoren boterhammen

    Bereiden:
    √ Laat de vis eventueel ontdooien en snijd het in kleine blokjes.

    √ Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over. Zet de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.

    √ Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

    √ Kook de aardappelen in 250 ml water met het stukje bouillontablet gaar.

    √ Pureer de aardappelen met de bouillon in de keukenmachine of met een staafmixer.

    √ Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.

    √ Verwarm de margarine en fruit hierin de prei.

    √ Voeg de soepgroente en de bouillon met gepureerde aardappel toe.

    √ Breng dit aan de kook en kook de groente in een paar minuten gaar.

    √ Roer de melk door de soep en schep de blokjes vis erdoor.

    √ Breng aan de kook en laat hierin de vis in 5 minuten gaar worden.

    √ Maak de soep op smaak met wat tomatenpuree en peper en serveer er brood bij.