AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Aardappel-bloemkoolcurry met bief
    Echte smaaksensatie

    Ingredienten:
    √ stukje gemberwortel (ca. 1 duim)
    √ 1 teentje knoflook
    √ 500 gram aardappelen
    √ 1 kleine bloemkool
    √ 3 eetlepels olie
    √ ½ theelepel komijnzaad
    √ 1 theelepel gemalen koriander of mosterdzaad
    √ 1 theelepel chilipoeder of vlokken
    √ 1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
    √ ¼ groentebouillontablet met minder zout
    √ 2 tomaten
    √ 150 gram bieflap
    √ peper
    √ 6 takjes koriander
    √ 75 ml halfvolle yoghurt

    Bereiden:
    √ Schil het stukje gember en rasp het.

    √ Pel de knoflook en snijd het klein.

    √ Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.

    √ Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

    √ Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander, het chilipoeder en de kurkuma tot het gaat geuren.

    √ Voeg de blokjes aardappel en de bloemkool toe met 250 ml water en het stukje bouillontablet.

    √ Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.

    √ Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.

    √ Snijd de bieflap in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.

    √ Bak de biefplakjes in de rest van de olie snel bruin.

    √ Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.

    √ Serveer het vlees en een schepje yoghurt bij de curry.