Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Aardappel-bloemkoolcurry met bief
Echte smaaksensatie
Ingredienten:
√ stukje gemberwortel (ca. 1 duim)
√ 1 teentje knoflook
√ 500 gram aardappelen
√ 1 kleine bloemkool
√ 3 eetlepels olie
√ ½ theelepel komijnzaad
√ 1 theelepel gemalen koriander of mosterdzaad
√ 1 theelepel chilipoeder of vlokken
√ 1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
√ ¼ groentebouillontablet met minder zout
√ 2 tomaten
√ 150 gram bieflap
√ peper
√ 6 takjes koriander
√ 75 ml halfvolle yoghurt
Bereiden:
√ Schil het stukje gember en rasp het.
√ Pel de knoflook en snijd het klein.
√ Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
√ Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
√ Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander, het chilipoeder en de kurkuma tot het gaat geuren.
√ Voeg de blokjes aardappel en de bloemkool toe met 250 ml water en het stukje bouillontablet.
√ Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.
√ Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.
√ Snijd de bieflap in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
√ Bak de biefplakjes in de rest van de olie snel bruin.
√ Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.
√ Serveer het vlees en een schepje yoghurt bij de curry.