Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Zalm met pasta en avocado
Ingredienten:
√ 2 kleine rode uien
√ 1 eetlepel olijfolie extra virgine
√ 2 theelepels balsamico azijn
√ snufje peper en zout
√ 4 trostomaten
√ 2 teentjes knoflook
√ 2 eetlepels gesneden basilicum
√ 1 rijpe avocado
√ 300 – 400 gram zalmfilet
√ 320 gram spaghetti
√ pijnboompitten
Bereiden:
√ Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
√ Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de zalmfilet(s) op middelhoog vuur in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege. De zalm mag van binnen nog rosé zijn.
√ Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
√ Hussel het uien tomaten mengsel door de spaghetti. Verdeel over 4 borden, strooi de avocadoblokjes erover toe en leg de zalmfilet in stukken erop.