AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Zalm met pasta en avocado


    Ingredienten:
    √ 2 kleine rode uien
    √ 1 eetlepel olijfolie extra virgine
    √ 2 theelepels balsamico azijn
    √ snufje peper en zout
    √ 4 trostomaten
    √ 2 teentjes knoflook
    √ 2 eetlepels gesneden basilicum
    √ 1 rijpe avocado
    √ 300 – 400 gram zalmfilet
    √ 320 gram spaghetti
    √ pijnboompitten

    Bereiden:
    √ Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.

    √ Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de zalmfilet(s) op middelhoog vuur in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege. De zalm mag van binnen nog rosé zijn.

    √ Snijd ondertussen de avocado in blokjes.

    √ Hussel het uien tomaten mengsel door de spaghetti. Verdeel over 4 borden, strooi de avocadoblokjes erover toe en leg de zalmfilet in stukken erop.