Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Spaghetti alla Carbonara
Het originele recept.
Ingredienten:
√ 300 g spaghetti
√ 150 g spekblokjes
√ 75 g Parmezaanse kaas
√ 3 eieren
√ olijfolie
√ versgemalen peper
√ zout
Bereiden:
√ Breng water in een grote pan aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je hier een flinke snuf zout aan toe en kook de spaghetti 'al dente'.
√ Bak de spekjes in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie zodat ze krokant worden. Na het uitbakken teveel vet eruit scheppen met een lepel. Niet al het vet, want dat geeft ook smaak aan het gerecht!
√ Doe in een kommetje 2 eieren en alleen de dooier van het derde ei.
√ Rasp 2/3 van de Parmezaanse kaas en bewaar de overgebleven kaas om later over de spaghetti heen te raspen. Voeg de geraspte kaas bij de eieren en meng alles goed tot een gladde saus.
√ Giet de spaghetti af. Voeg de uitgebakken spek met het vet toe en meng deze goed met de spaghetti.
√ Haal de pan van het vuur.
√ Giet nu het ei/kaas mengsel bij de spaghetti en meng alles goed door elkaar. De kaas zal smelten en de eieren enigszins stollen. Zo vormt er zich een mooie egale saus om de spaghetti.
√ Denk er om dat de pan moet hierbij echt van het vuur zijn, anders eindig je met roerei i.p.v. een egale saus!
√ Serveer de pasta carbonara bij voorkeur op mooie diepe borden, liefst voorverwarmd.
√ Maal er wat versgemalen peper over.
√ Rasp er dan nog wat versgemalen Parmezaanse kaas over heen.