Mosterdsoep Heerlijk vooraf. Weer eens een andere smaaksensatie.
Ingredienten:
√ 1 ui gesnipperd
√ 1 teentje knoflook fijngehakt
√ 40 gram boter
√ 50 gram bloem
√ 1 liter bouillon kip of groente
√ 4 el grove mosterd Limburgse of Groningse
√ 3 el droge sherry optioneel
√ 200 ml slagroom of kookroom
√ Zout en versgemalen zwarte peper
√ 4 el platte peterselie gehakt
Bereiden:
√ Bak de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in de boter, langzaam op niet al te hoog vuur. Zodra de ui glazig is, voeg je de bloem in één keer toe.
√ Zet het vuur zacht, roer goed met een garde en bak totdat er geen klontjes meer in zitten; ongeveer 4 minuten. Let op dat het niet te bruin bakt!
√ Bak de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in de boter, langzaam op niet al te hoog vuur. Zodra de ui glazig is, voeg je de bloem in één keer toe.
√ Zet het vuur zacht, roer goed met een garde en bak totdat er geen klontjes meer in zitten; ongeveer 4 minuten. Let op dat het niet te bruin bakt!
√ Zet het vuur wat hoger en schenk beetje bij beetje de bouillon toe; roer tussendoor goed.
√ Voeg halverwege het toevoegen van de bouillon ook de grove mosterd toe. Gebruik je de sherry dan is dit het moment om die ook toe te voegen.
√ Blijf roeren totdat er een lichtgebonden soep ontstaat. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef nog eens of het goed op smaak is en verdeel de soep over vier borden.